Medve? Sajt!

2018.okt.08.
Írta: dianet3000 komment

A víznél több kell - Az Egészség ellenszere 

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, mikor elgondolkodtunk rajta: megéri? Kell ennyi hajtás? Minek csinálni ezt az egészet? Mindez csak önámítás.... Azt már jóval kevesebben tehetjük meg, hogy ilyenkor leugrunk egy wellnessbe, vagy épp egy svájci magánszanatóriumba áztatni petyhüdt testünket. De viszonylag kevesen mélázunk el azon is, mitől, vagy miért vagyunk betegek - és nem kellene-e inkább betegségként felfognunk azt az egészségesnek hitt állapotot, amelyben élünk? Mai filmünk, az egészség ellenszere nem csak az önfeledt fürdőzésről szól - hanem a gyógyír kereséséről és egy kicsit a hallhatatlanságról is, persze akkor, ha túllépünk az ijesztgetésen.

Tovább

Neon démon: Ha felzabál a divatipar...

Hatásvadász. Talán ez juthat eszedbe először a Neon Démon traileréről. És talán magáról a filmről is. Rögtön ezután pedig az, hogy mi a fenének akarnál az elcseszett gyerekkorukról, a domináns anyjukról, és az önmegvalósításról rinyáló modellekről megnézni egy thrillert. Persze az is lehet, hogy te is modell vagy. Vagy az, hogy mazochista vagy. De talán csak szereted a lenyűgöző képi világot, és akkor máris értünk mindent.


Tovább

Végre egy okos, feminista vígjáték! Ja, várjál, nem is :(

Bocs, egy kis off, magyarázatra szorul a témaválasztás. Tegnap még ugyanis nagyon nem a Kész katasztrófa című filmről akartam ékesszóló cincálást írni: a Mélyütés (Jake Gyllenhaal) és a Rendőrautó (Kevin Bacon) között szambázott az agyam félúton. De hirtelen megakadt a szemem a filmek között ezen, és azon kezdtem el pörögni, hogy vajon Amy Schumer mi a szart csinált már megint? (Nem árt tudni róla, hogy a lány egy feltörekvő író/humorista/színésznő, aki néha rendkívül jó feminista poénokat is tol.) Mikor megláttam a film leírását, úgy éreztem, egy panda meghalt valahol emiatt a szörnyűség miatt és "Még egy romkom?! Hagyjál mááár!" kiáltással majdnem ki is ikszeltem a böngészőt. Aztán meggondoltam magam és úgy döntöttem, mégis megnézem, merthát Amy Schumer írta+ő a főszereplő. Miért, mi baj lehet? A Pitch Perfectnél, meg a Magic Mike XXL-nél nem lehet rosszabb... :3 :3 :3 -_-

Tovább

Pixel: ha lúzer vagy és az elnök legjobb haverja, megmented a világot

Gyerekek, megspórolok nektek másfél órányi filmnézést és mondjuk 6-10 percnyi időt, míg végigolvastok 1-2 kritikát az új Adam Sandler filmről. Egyet mondok: Pacman. PACMAN. Tényleg ez volt a lényege a Pixelnek. Nem viccelek. És nem sértődöm meg, ha nem olvassátok végig azt, ami a hajtás után következik. 

via GIPHY

Tovább

Méltatlanul elfelejtett filmek: Mocsok (sok mozgóképpel tűzdelve)

A film leírása szexuális és erőszakra utaló szöveget, audió és vizuális elemeket tartalmazhat. Ezért kérlek csak akkor kattints a tovább gombra, ha már elmúltál 18 éves!

Elmesélek nektek valamit. Azt, hogy miért nem fogjátok szeretni a Filth című, 2013-as remekművet. Elsősorban azért, mert nekem tetszik. És ami nekem tetszik, az nektek általában nem. Másodsorban azért, mert tele van kemény dolgokkal. Szexszel, erőszakkal, drogokkal, meg az életnek nevezett cuccossal. Hogy mi ezzel a baj? Az égegyadta világon semmi. De a végén ne engem okoljatok…

via GIPHY

Tovább

A Hangya: mert bűnözőnek lenni, lenni jó!

Végy egy frissen szabadult sittest. Adj hozzá egy cellatársat, akit a szabadulása után elhagyott a barátnője, az anyja meghalt és az apját kitoloncolták (de legalább vett egy kocsit!! - a közönség pedig sikítva röhög...). Börtönviseltként persze nem egyszerű az élet, amint kiderül, hogy az ember betöréses rablásért és tolvajlásért, vagyis "menő bűntényért" ült, rögtön ki is rúgják. A gyereknek egy hős kell, aki felnéz az apjára, a volt feleségnek gyerektartás, a volt feleség új rendőr pasijának pedig egy olyan apuka, aki békén hagyja a kis családot. Hát igen. Scott Lang (Paul Rudd) élete talán sosem volt ennél idillibb. Hogy kisegítse a havert, Luis (Michael Peña), a volt cellatárs gyorsan felajánl Scottnak egy jól fizető, nem éppen legális melót. Emberünk kitart, míg lehet, új, tiszta életet szeretne élni, ám rövid időn belül rájön, hogy a víz csak a port mossa le róla, a múlt hibáit viszont nem. Ez azonban még csak a kezdet. Méghozzá A Hangya kezdete.

Tovább

A 44. gyermek: kisfiam, szólj apádnak, az oroszok már a spájzban vannak!

Kordokumentum, vagy ügyes fikció? Thriller vagy feszült dráma? Emberi kapcsolatokról, vagy brutalitásról szóló film? Jaj ugyan, dehogy létezik egyszerre mindez! És pont az oroszoknál játszódik. Idegesítsd már anyukádat :D Álljunk csak meg egy pillanatra.... Tom Hardy a főszereplő? Jjja kérem, az mindjárt más. Emeljétek csak fel egy kicsit a Vasfüggönyt! Nézzünk mögé, hátha találunk egy sorozatgyilkost...

Tovább
süti beállítások módosítása